Doamne, cât de mare ţi-e grădina?!

marți, 14 august 2012 · Posted in

Sunt câteva emisiuni în România care chiar îmi plac, sincer vă zic. Măi da … nu ştiu, au aşa un aer de ironie vis-a-vis de conducătorii ţării şi de societate în general, încât pe bune, aş sta să le urmăresc non-stop. Una din emisiunile de care vă ziceam, este emisiunea cunoscutului actor Mitica Popescu, de unde şi denumirea emisiunii D`ale lui Mitica. Sigur aţi mai auzit de emisiunea asta, probabil mulţi dintre voi aţi şi văzut emisiunea. Omul ăsta mi se pare genial, temele, interviurile şi să nu mai zic de felul în care este prezentată emisiunea … fabulos! O urmăresc de ceva timp şi încă reuşeşte să mă surprindă. 

În una din emisiuni, tema a fost „Cânepa”. La o primă vedere, nu pare nimic atât de interesant … la urma urmei vorbim despre ... cânepă, nu? Ei bine, dragii noştri conducători ce s-au gândit, ia să mai dăm noi o lege, nu de alta dar să nu ne plictisim. Mai nou … de un an încoace din câte am înţeles, cânepa este interzisă în România. Cine cultiv
ă cânepă este acuzat că ar fi traficant de droguri. Acum … partea amuzantă este că oamenii acuzaţi de trafic de droguri sunt nişte bătrâni dintr-un sat de pe lângă Braşov. 

Prima acuzată, Viorica Muşina, este o bătrânică simpatică foc, în vârstă de 74 de ani, care a declarat aşa: „la anii mei, am ajuns şi traficant de droguri”. Bătrânica în cauză, spune că asta face de mulţi ani de zile, tradiţie să zicem aşa, moştenită din generaţie în generaţie, pentru a-şi uşura munca în grădină. 

Ce? V-aţi gândit că a cultivat un câmp întreg? 

Nuuuu … a cultivat câteva fire în propria grădină, pentru a avea araci să-şi agaţe fasolea. Avocata adusă în emisiune, Otilia Sava, a zis clar că nu este un motiv pentru care să bagi în puşcărie o bătrânică (de la 3 la 15 ani), având în vedere că „obiectul infracţional” de la noi din ţară a fost confundat cu cel din India :D … dar această poveste devine cu atât mai comică când s-a aflat că „onorabila faţă a dreptăţii” din sat (şeful de post) ar avea ceva conflicte cu Dna. Muşina. Acum, bătrânica riscă să ajungă la închisoare deoarece produce 10 fire de cânepă pe an, sau din cauză că e un spin în coasta şefului de post? :D

Dacă doriţi să vedeţi emisiunea (şi merită, credeţi-mă), accesa
ţi acest link, să vă clătiţi şi voi ochii în grădinile „traficanţilor de droguri” din Braşov!

21 Responses to “Doamne, cât de mare ţi-e grădina?!”

  1. Da mai, D`ale lui Mitica.
    Am si uitat de emisiunea asta :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Bătrânica asta trebuie să fie dealer:))

    RăspundețiȘtergere
  3. o urmaream si eu acum cativa ani...nu credeam ca mai exista...
    stiu ca ma amuzam teribil atunci :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Oau, asta da prostie . Canepa era folosita inainte de tarani, se punea printre cereale ca sa alunge soarecii .
    Mai bine ar amenda statul, pentru ca gasesti canepa la orice pas daca iesi dintr-un oras :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, asta as vrea sa o vad :D :D :D ... as plati si bani sa o vad :D

      Ștergere
  5. Din cate stiu eu ar exista doua tipuri de canepa......
    Acum, desii aici la noi este "libera" si o poti folosi cum vrei,cred ca la voi este vorba de ranchiuna...jandarmul vs Batrana!!!
    Soacra mea acum cativa ani ne povestea ca un olandez avea o întreaga cultura prin lanul de porumb si era arestat acolo la voi. Eu mereu o necajeam si ziceam ca ma duc sa îl vizitez pe ala la puscarie :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Acum cativa ani nu ratam nici un episod din aceasta emisiune. Acum nu prea ma mai uit, desi stiu ca merita. Uitasem de ea.

    RăspundețiȘtergere
  7. =)) Ma intreb daca are deja clienti fideli sau inca ii cauta:-? si oare preturile sunt convenabile adica "prea ca la tara" sau sunt extra:))

    RăspundețiȘtergere
  8. :))) nu stiu, cred ca e pret de fabrica :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. e una din putinele emisiuni care isi au rostul

    RăspundețiȘtergere
  10. De ce ne mai mira asta la noi in tara???Sa fie bucurosi batraneii ca nu sunt la parnaie colegi de celula cu Bombonel...

    RăspundețiȘtergere
  11. N-am mai vazut de mult emisiunea. Stiu ca era draguta, adevarata, insa e cam prea lenta ca ritm. Si ma plictiseam. Eu sunt pentru ritm mai alert la o emisiune de genul asta.
    In fine, nu asta era important. Nebunia cu legea asta stiu despre ea. Uite asa se intampla cand aia de dau legi sunt niste tampiti...ori or fi fost drogati? ;)

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.