Apocalipsa

marți, 16 octombrie 2012 · Posted in



"Apocalipsa ...iar!" ... acum, de ce am ales să vorbesc despre asta. În general eu sunt o persoană foarte darnică, dacă aflu ceva, îmi place să împărtăşesc acel lucru şi într-o zi uitându-mă prin presa online am văzut acest subiect, l-am citit şi ... bineînţeles m-am dus "cu pâra". Am început să zic în stânga şi în dreapta, iar ca de obicei am primit aceleaşi raspusuri "Aha..." , "A, da?!? .. iar?" , "Sigur, sigur .. a mai venit de "n" ori până acum" etc. Cum am obiceiul să stârnesc lumea, în bine sau în rău, am început diverse conversaţii pe tema asta cu unii din prietenii mei. E adevărat că fiecare are o idee pentru orice si mulţi zic că într-adevăr va fi acel sfârşit negru de care ne ferim cu toţii sau îl luăm în derâdere, alţii zic că nu există aşa ceva etc. Eu cred că noi deja trăim apocalipsa. Apocalipsa este ceea ce ne facem noi cu mâna noastră. Cum se zice din bătrâni ... Dumnezeu ne-a dat pământul să avem grijă de el, că doar ăsta este şi principiul, relaţia de bază a coexistentei noastre, oferim ceva = primim ceva, însă omenirea odată cu evoluţia a reuşit să distrugă darul de sus venit. Motivul pentru care au loc tot felul de atrocităţi, fenomene şi calamităţi suntem noi, răutatea, egoismul, perversitatea, lăcomia care ne înconjoară si ne-a adus unde suntem. Se zice că peste 20 de ani (mai mult sau mai puţin), populaţia globului va rămâne fără hrană ... poi doh! Noi în loc să avansăm, dăm înapoi.  

Evoluţia pe pământ urmează un ciclu, ne-am ridicat dintr-o peşteră şi presimt că acolo vom ajunge. Se va ajunge din nou la război, la foamete, la lupta pentru conducere, va fi ca pe timpuri ... ce senzaţie trăieşti când te uiţi la un film precum "1000 BC" sau "Apocalypto" (film pentru care Mel Gibson a fost acuzat de cruzime şi nu văd de ce, la urma urmei omul vede adevărul şi-l expune ca atare) dar ce senzaţie te cuprinde când te gândeşti că aşa era odată şi poate aşa se va ajunge din nou. Deşi sunt fascinante astfel de filme, ele nu prezintă decât crunta realitate, un exemplu bun în această privinţă este filmul "Walking with cavemen" un film marca Discovery dacă nu mă înşel, prezentat de Profesorul Robert Winston şi are ca scop prezentarea evoluţiei umane. Acum revenind la subiect, în ceea ce mă priveşte, aceasta este viziunea mea asupra apocalipsei. 


Dumnezeu ne-a dat o minte şi o judecată de care am profitat din plin, însă nu într-un mod pozitiv şi acum ajungem să regretăm, sau cel puţin aşa cred şi sunt convinsă că sunt mulţi care mă contrazic, ba chiar mai mult mă gândesc acuma la două persoane care s-ar amuza maxim la ceea ce scriu aici, dar atunci, de ce când ne gândim (unii din noi) că vine 12.12.2012 - 00:00 ... ni se face frică?

Ps: cu ajutorul Mirelei, am reuşit să aflu mai exact cum stă treaba cu celebrul termen dat de maiaşi şi ţin să-i mulţumesc. Pentru cine vrea să afle ce am aflat şi eu, îl rog să intre aici: "Evz.ro".

Mirela: "”Sfârșitul lumii nu va avea loc nici în acum, nici în 2012, în pofida celor care spun că mayașii l-au prezis încă de-acum câteva mii de ani, susține un expert german. Sven Gronemeyer, de la Universitatea australiană La Trobe, conisderă că totul ar fi o interpretare eronată a scrierilor mayașe și că noua inscripție maya, descoperită recent, se referă la începutul unei noi ere, și nu la o apocalipsă.
Inscripțiile mayașe nu profețesc apocalipsa > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/expert-german-inscriptiile-mayase-nu-profetesc-apocalipsa-956135.html#ixzz29Xp9Znnr EVZ.ro ”
Restul aici!
"

14 Responses to “Apocalipsa”

  1. Asta cu 21.12.2012 ora 00:00 mi se pare cam trasa de par, sincer...adica 00:00 dupa ce ora din lume?:)) sau apocalipsa face ocolul pamantului si vine la fiecare pe rand? Nu cred in chestia asta:| dar sunt de acord cu tine ca noi suntem de vina pentru cele intamplate pe pamant tot felul de fenomene si calamitati:|

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))) cine stie, poate exista si o ora exacta, poate, poate, poate ... :D

      Ștergere
  2. Daca vine, vine. Nu avem ce face.
    Dar in cea ce priveste faptul ca oamenii si-o fac cu mana lor e adevarat. Gandesc cam la fel. Cred ca de vina e, in principal, lacomia oamenilor.
    Am niste viziuni negre cu noi, oamenii, pe un pamant aproape pustiit, fara curent, despre televiziune si net nici nu mai poate fi vorba...ceva de genul... Bine, ma refer la supravietuitorii unui eventual cataclism global sau razboi distrugator ceea ce e cam la fel...

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Din prezentul moment :))) cu aproximatie 20 de ani, nici ei nu stiu data si ora exacta :D ... cred ca mai bine as zice, undeva in viitorul apropiat :D

      Ștergere
  4. Aș plânge, dar nu pot de râs! Deja au încurcat datele problemei...Și se referă atât de mult la o civilizație ratată,depășită de evenimente, cum bine spun istoricii, care n-a reușit să numere mai departe de 12, încât să sperăm că datele astea îi vor înspăimânta numai pe pesimiști, pe cei care nu-și fac planuri. Toate sunt inoculate de inși care au interesul ca ”oamenii de rând să cadă-n letargie și să le facă loc lor”, am citit-o și pe asta și chiar m-a interesat acest punct de vedere. Începe să semene cu scenariile americănești, care tratează restul lumii ca pe o scenă bună pentru jucat tontoroiul lor, puși exclusiv pe căpătuială.
    Deci, să le râdem în nas!
    O zi frumoasă, Ioana! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cateodata ma mir si eu de metodele lor de a slabi caracterul uman :))) ... daca ma gandesc mai bine, cred ca si asta este una din "gripele" atat de laudate la tv. S-a terminat cu aviara? S-a terminat cu porcina? S-a terminat cu ecoli? Ei lasa ... gasesc ei altceva :))

      Ștergere
  5. Ioana citeste asta si considera ca ti-am raspuns! :))
    http://minnieme22.blogspot.nl/2012/10/armageddon.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Ne-am dorit orase cat mai mari, tehnologie cat mai avansata, iar acum nu stim cum sa ne intoarcem mai repede la natura, la viata de altadata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu :)) doar asta ma si amuza, am mai zis eu, toti au fugit la oras si acum cauta pietrele de pe ulita :D ... ce e si viata asta :))

      Ștergere
  7. Sunt de aceeasi parere; traim un soi de Apocalipsa. Eu ca si om umil indraznesc sa spun ca exista o rezolvare. Daca ar fi dupa mine as aduce pentru o clipa Pamantul la agonie pura. Cred ca asa ne-am trezi...caci din nou sunt subiectiva , multe lucruri nu pot continua la nesfarsit asa.

    RăspundețiȘtergere
  8. de cate ori pana cum nu au schimbat data la care va veni sfarsitul lumii sau Apocalipsa?
    si de cate ori de acum incolo nu o vor mai schimba?
    eu nu cred in sfarsit...cred in transformari pentru ca nu exista sfarsit in nimic din ceea ce se intampla in lumea asta...
    totul se transforma...traim intr-un cerc,facem parte dintr-un cerc pentru ca facem parte din natura...

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.