Quokka - Cel mai fericit animal de pe pământ

vineri, 16 mai 2014 · Posted in

Acest animăluţ vesel face parte din genul Setonix şi este un mic marsupial de dimensiunile unei pisici, ce seamănă foarte mult cu un cangur. Micuţul erbivor nocturn poate fi întâlnit cel mai des pe insulele Rottnest şi Bald, reprezentând unul din primele mamifere australiene văzute de europeni. (Sursă)

Sursă

Descriere: cântăreşte între 2,5 şi 5 kg şi poate ajunge la o lungime de 45 cm, coada nemăsurând mai mult de 30 de cm. Are o constituţie îndesată, cu urechi rotunde, cap mic şi lat, corpul este acoperit de păr aspru şi scurt de culoare cafenie. Are picioarele din spate puternic dezvoltate ceea ce îl ajută să se caţere în copaci, dar nu îl ajută la sărit (asemeni cangurilor). (Sursă)

Sursă

Quokka trăieşte în grupuri de la 25 - 100 de indivizi, conduşi de un mascul dominant având o ierarhie foarte bine stabilită. Se hrăneşte cu iarbă, frunze, rădăcini şi seminţe, înghiţind hrana întreagă pe care mai apoi o regurgitează şi o mestecă. Poate supravieţui luni întregi fără apă însă în perioadele caniculare lipsa acesteia poate fi fatală. Femelele nasc o singură dată pe an, un singur pui. (Sursă)

Sursă
Sursă
Sursă
Sursă
Sursă
Sursă
Sursă

Sursă

Un produs Blogger.