Ultimii lei

duminică, 4 noiembrie 2012 · Posted in

Am văzut un documentar care m-a marcat, pur şi simplu. Felul în care aceste feline socializează, modul în care se luptă pentru viaţa lor şi a moştenitorilor lor, felul în care se impun şi felul în care ştiu să piardă atunci cand este cazul, este extraordinar. Eu l-am văzut pe Nat Geo Wild, dar acesta se găseşte şi pe net, iar informaţii despre el găsiţi pe site-ul celor de la National Geograpfhic.

Este un documentar copleşitor despre lei, despre rolul lor în natură şi despre dispariţia lor. Vedeta acestui documentar este leoaica Mau di Tau şi puii ei, felul în care încearcă să supravieţuiască împotriva naturii şi totodată împotriva propriei rase. Nu pot exprima în scris ce am văzut şi felul în care m-a şocat ... de asta vă zic că merită văzut. Pentru cei ce doresc să-l vadă online, intraţi AICI (este şi subtitrat) iar pentru cei ce doresc să-l vadă la televizor, vor trebui să mai aştepte până pe 25 Noiembrie, va fi difuzat la ora 14:00 pe Naţional Geographic Channel.

Ceea ce m-a marcat mai tare, a fost finalul, unde am văzut următoarele: "Leii au ajuns de la 450.000 la numai 20.000 în 50 de ani" ... fapt îngrijorător pentru această specie, considerată a fi pe cale de dispariţie.

Cei de la Naţional Geograpfhic, au creat şi un mod de a ajuta această specie să prospere. S-au deschis conturi pentru donatori, se propune deghizarea în aceste feline, în special pentru copii ... aceştia fiind consideraţi cea mai mare şansă pentru această specie, se încearcă împrăştierea informaţiei pe tot cuprinsul globului, prin intemediul platformelor de socializare, încărcarea pozelor cu proprii motani/pisici (pentru cei de deţin un astfel de animăluţ) contra unei sume de 5$ ... uitaţi AICI caţi oameni au încărcat poze cu pisoii lor. La o primă vedere, am văzut pe cineva din România, Bucureşti. Numele lui este Snoopy şi îl puteţi vedea AICI. Mai multe puteţi afla intrând aici Cause an Uproar.

Ştiu că pentru unii e penibil, dar ei nu conştientizează gravitatea acestui fapt ... de asta vă rog, pentru cei ce mă citiţi ... ştiu că nu toţi au bani să doneze, e de înţeles, mai ales la noi în ţară ... dar un simplu share cred că este suficient. Mulţumesc şi vizionare placută!

17 Responses to “Ultimii lei”

  1. Acest dezechilibru dăunează planetei... şi numai acesta.
    Mulţumesc pentru recomandare, voi încerca să-l văd.
    Duminică plăcută!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-ai trezit interesul! O sa il vizionez si eu!
    Multumesc pentru vizita pe blog!
    Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. dacă tot e duminică... am un dar pentru tine, ca un zâmbet
    http://anastasiaanestis.blogspot.ro/2012/11/daruri-dela-targ-3.html
    Bucurie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Superbele mele feline..... le ador!
    Asa e ca ne-am brodit! :))))
    Am face un "team" frumos!
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, iar omul care distrige...

    Ma voi uita si eu la documentar si voi incarca cateva fotografii cu pisoiul meu adolescent ca bani nu prea am sa donez desi mi-as dori...dar compensez semnand petitii si alte chestii care pot ajuta la popularizarea cauzei leilor , ursilor polari si a tuturor speciilor aflate in dificultate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai omul este cea mai mare problema si cel mai mare vanator ... pacat ca unii nu vor sa vada cat rau fac. O zi frumoasa!

      Ștergere
  6. Interesant documentarul :-? am sa ma uit si eu :D seara faina

    RăspundețiȘtergere
  7. Păcat că ne batem joc de propria planetă.
    Din păcate nu văd o rezolvare :(

    RăspundețiȘtergere
  8. Din pacate oamenii nu constientizeazaca vor distruge planeta. Azi dispare o specie, maine alta...poimaine si leii... Eu sunt ingrozita de cate ori vad un astfel de documentar. Aceeasi problema e si cu tigrii, desi si acolo se fac eforturi sa nu se intample nenorocirea. Am vazut de curand un documentar despre tigri si cum sunt vanati pentru blana lor... M-a oripilat indiferenta oamenilor de acolo...tocmai a celor ce se presupune ca ar trebui sa aiba constiinta treaza...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna treaba"|}{+_)(*&^%$#@!|ZCBMYYFRRT<?"|\',./,,,,..///'\[]=-098765544321```

      Ștergere
  9. Ma uimit acest documentariu . Bravocei ce doneaza.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.