Parfumul ochilor căprui

duminică, 23 septembrie 2012 · Posted in

Povestea mea de astăzi se leagă de doi ochi căprui, ce zilnic trec neobservaţi pentru restul lumii, doar alţi doi ochi căprui ce îi poţi întâlni pe stradă, la magazin, la cinematograf, dar ... eu le văd adevărata esenţă şi le simt parfumul.

Aceşti doi ochi căprui au apărut în viaţa mea într-o zi de toamnă, o zi anostă, o zi în care mi-a fost dat să întâlnesc multe priviri, multe feţe, multe zâmbete. După câteva zile aceşti doi ochi căprui au început să iasă în evidenţă, mă făceau să râd, mă făceau să mă simt sigură pe mine, se infiltrau negreşit în sufletul meu. Uneori mă chinuiau, e adevărat, când îmi era lumea mai dragă se găseau să-mi facă glume sau să mă streseze până lăsăm tot ce făceam şi intram în jocul lor.

Cei doi ochi căprui m-au învăţat ce înseamnă culoarea. Eu sunt de obicei o persoană ce iubeşte nonculorile, îmi place şi acum negrul, atât de mult încât negreşit se vor găsi aceste nuanţe în viaţa mea dar ... de atunci, simt culorile. Mi-a arătat viaţa în culori, mi-a prezentat culoarea. Era ceva diferit, mă simţeam ciudat, nu mă simţeam eu şi parcă toţi se uitau la mine, mă măsurau din cap până în picioare şi simţeam nevoia să fug, dar cei doi ochi căprui nu m-au părăsit niciodată. Mulţi se mirau dar ei îmi ziceau mereu: "ce ştiu ei? ai încredere în mine!" şi atunci parcă totul s-a schimbat, zâmbetele au apărut şi toţi admirau curajul meu de a sări de la negru la viaţă. Era suficient să le simt parfumul, adeseori un parfum revigorant, un parfum unic ce se lipea de ei precum de nimeni altcineva şi simţeam cum devin mai sigură pe mine. Mă atrăgea şi în lumea aceasta a miresmelor, mereu când îi vedeam, imediat se simţea şi un parfum, alt parfum ... aproape în fiecare zi. Când m-a invitat prima oară în lumea lor, am rămas plăcut surprinsă de ce am văzut. Pentru câteva momente am fost vrăjită de dulapul plin cu sticluţe de parfum. Erau mult prea multe, asemeni unui magazin special în care găseşti tot ce-ţi doreşti şi încă ceva şi de atunci am început şi eu să cumpăr şi să cumpăr şi să cumpăr şi cu toate astea nu reuşesc să îi ajung din urmă.

Uneori aceşti doi ochi căprui se jucau în părul meu şi din joacă uneori mă chinuiau şi ţipam şi ei mă imitau şi râdeam în hohote precum două persoane fumate. Adesea ne întrebau în momente grele, de ce râdem? De ce nu? Suntem împreună, ce are să meargă rău? Şi dacă merge greu ne ştergem lacrimile şi mergem mai departe.

Aşa a şi fost. Au fost momente grele, atât pentru mine cât şi pentru ei. Plângeam de necaz, de supărare, dar aveam un umăr pe care să plângem, un suflet în faţa căruia să-i plângem amarul şi totul dispărea de la sine. Începeam să râdem şi parcă totul era mai senin. De multe ori ne-am ascultat gândurile, ideile, dorinţele. Mereu m-au încurajat cu "nu te merită, va veni ceva mai bun!" şi eu îi întorceam favoarea făcând glume sadice la adresa celor ce i-au rănit visul, interesant totuşi că mergea! Ba chiar uneori intrau în jocul meu şi vrând-nevrând, pe nepusă masă toate treceau şi apăreau noi provocări, noi dureri, noi consolări.

Aveam momente în care ne şi certam şi nu au fost puţine. Erau momente în care după o ceartă, ne înjuram, ne trimiteam în origini şi după ce ne descarcam de nervi şi tensiune ieşeam la un suc. Acum, scriind acest post şi gândindu-mă prin câte am trecut alături de aceşti doi ochi căprui, râd zgomotos, atât de zgomotos în cât m-au întrebat la ce mă uit de sunt atât de veselă. Se pare că mă uit la filmul ultimilor 10 ani.

Da, 10 ani ... şi vor mai fi mulţi, mulţi, mulţi de acum înainte. Ba chiar ne gândeam dacă şi la bătrâneţe vom fi la fel. Mulţi ne întreabă care este secretul. Nu ştiu, cred că puţină nebunie. Am văzut multe prietenii ce s-au destrămat după ani buni şi mă bucur că a noastră prietenie nu-şi găseşte sfârşitul. Trăim şi astăzi ce trăiam şi atunci şi sunt cu atât mai mulţumită când mă gândesc că toate astea nu vor dispărea.

Post dedicat minunaţilor ochi căprui, cu gene mari şi atât de profunzi încât simt că-mi ating sufletul.

Clubul "Povestii Parfumate" a fost înfiinţat de Mirela Pete, acolo unde puteţi găsi şi detalii pentru participare. Tema de astăzi a fost propusă de Pandhoraa şi dacă va încânta această idee puteţi citi mai multe poveşti la Mirela, Pandhoraa, Carmen, Silving, Minnie, Sara, Lili3d, Elly, Diana, g1b2i3   ...

27 Responses to “Parfumul ochilor căprui”

  1. :) o poveste ce amesteca frumoase momente de tandrete cu momente triste, agitate si chiar... "momente în care după o ceartă, ne înjuram, ne trimiteam în origini şi după ce ne descarcam de nervi şi tensiune ieşeam la un suc. " Daca spui însa ca functioneaza, este SUPER! nimic nu ar fi mai trist pe lumea asta decât singuratatea!
    Sa ai o duminica minunata! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Functioneaza. Pana acum nu am ajuns niciodata la certuri masive, certuri ce au sfarsit cu perioade indelungate de pauza.
      O Duminica frumoasa si tie! :D

      Ștergere
  2. Ce minunat este să ai în preajmă doi ochi, în cazul tău căprui, cu care să râzi, să plângi, să te amuzi! Doi ochi care să-ți vină în ajutor, să-ți fie complice, să te mustre sau să te încurajeze. Cu care să te joci sau care să se joace prin părul tău! Doi ochi căprui care nu te-au trădat, nu te trădează și sigur n-o vor face nici de-acum înainte! A, și care să împărtășeasacă cu tine un ocean de sticluțe pline cu miresme de basm!
    Frumoasă poveste parfumată ai scris, iar cei doi ochi căprui sunt atât de vizibili, încât îi simt privindu-mă dincoace de ecaran. Te felicit!
    Să ai o duminică frumoasă! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos! Daca reusesc sa treaca prin ecran pana la voi atunci e semn de bucurie, pentru ca asta aduce cu ei, bucurie.
      O Duminica frumoasa va doresc si eu!

      Ștergere
  3. Cred că acești ochi căprui sunt niște ochi norocoși,nu doar parfumați,să aibă prieteni ochii tăi verzi.Așa ochi căprui,cine nu și-ar dori în preajmă? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca da, am trecut prin multe impreuna si as putea spune ca a fost noroc. O zi frumoasa!

      Ștergere
  4. Ochi verzi+caprui...
    Succes si nunta de platina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ochii caprui sunt ai unei fete :))))) dar cine stie, probabil intr-o lume paralela sau poate in alta viata s-ar fi ajuns si la o nunta de platina :))))))

      Ștergere
  5. ooo...cat de frumos ai scris,cat de bine am vazut,am simtit forta si caldura si felul jucaus dar si ferm de a fi al acelor ochi caprui...
    anii care vor urma sa te gaseasca mereu alaturi de ochii caprui dragi tie!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ochii caprui
    Fura inima oricui....
    O duminica faina!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ochii verzi și ochii căprui... O combinație frumoasă!
    Să dureze încă mulți, mulți ani prietenia voastră!:)
    O duminică plină d eparfum de ochi frumoși!

    RăspundețiȘtergere
  8. O poveste frumoasă, plină de căldură...

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu totdeauna e adevarat asta Minnie :)) adica mai deloc as putea spune :D ca mie inca nu mi-a furat nimic :))) zi faina OchiiVerzi

    RăspundețiȘtergere
  10. Povestea ta parfumata are un parfum aparte, e parfumul dragostei, al iubirii.
    Ochi verzi si ochi caprui, sa fiti fericiti!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ochi verzi, Ochi verzi ce poveste frumoasa ai scris despre Ochi caprui! Gingas :)
    Certuri! Acest gen de certuri - chiar furtunoase de sunt - par in minutul urmator... furtuni in pahar cu apa! Esti printre putinii fericiti care s-au "certat" cu cineva fara a stirbi apropierea! Nu degeaba se spune ca numai cu un prieten te poti certa! :)

    Viata fericita, OchiiVerzi! Sa fii iubita si sa iubesti!

    RăspundețiȘtergere
  12. Superba povestire, ca o oda inchinata Prieteniei, cu pretext frumusetea ochilor caprui :)
    Esti fericita sa ai o asemenea prietena, foarte fericita. As spune ca ma bucur de o aceeasi prietenie tot din partea unei fete, si tot cu ochi caprui, de o blandete extraordinara.
    Cand eram mai mititele (in facultate) si noi ne mai contraziceam, ne mai necajeam una pe alta. N-am ajuns niciodata la o cearta fiindca amandoua suntem temperamente mai putin furtunoase. Dar daca am fi fost, macar una un temperament putin mai coleric, cred ca sigur iesea cu scantei :))
    Frumos ai descris toate momentele si frumoase si mai delicate ale unei prietenii. Foarte frumos! M-a amuzat mult urarea lui Radu ;)
    O seara minunata iti doresc!
    P.S.- As vrea sa ma scuzi, acest weekend de-abia am reusit sa public povestea. Am fost foarte, foarte ocupata, pana in dupa-amiaza asta. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, as putea spune ca sunt norocoasa. Nu-i nimic, te intelegem, stai linistita. O seara frumoasa si o zi superba maine!

      Ștergere
  13. Articolul acesta m-a emotionat enorm...,,Parfumul ochilor caprui" cat de frumos suna...E o coincidenta izbitoare, eu am ochii capriu, ea verzi. Am numit-o suflete drag, Titul meu si evident ii repet obsesiv ,,Un prieten e mai vital decat un inger", iar pentru ea sunt ,,Rox" si ,,Emi". Sper ca aceasta prietenie sa va tina draga mea, eu voi face de asemeni tot posibilul sa nu pierd acest om minunat din viata mea datorita caruia astazi sunt aici. Felicitari pentru articol si toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.