Colibele iubirii

luni, 6 august 2012 · Posted in

Oricât aş încerca să mă conving că nimic nu mă mai uimeşte, se întâmplă ceva şi rămân iar „gură casă”. Butonând tv-ul, căutând ceva „comestibil”, am ajuns iar pe unul din programele ce mereu mă contrazic. Eu zic tare şi răspicat:

- „Ştiu tot!” 

… şi vin ele (ele, programele: Animal Planet, Discovery, Naţional Geographic etc.) şi-mi aruncă în faţă:

- „Mai ia una!”

… dacă nu ar fi doar un program, aş crede că e vorba de o conspiraţie, dar revenind la mine :))) … într-o seară, trecut fiind de ora 12, cum ziceam mai sus, căutam ceva bun la tv şi ajung pe Naţional Geographic. În cadrul emisiunii „Tabu”, am văzut că nu toată lumea a fost atinsă de civilizaţie. De ce zic asta? Mare mi-a fost uimirea când am văzut că în Cambodgia, în tribul Kreung, mamele tot fete tinere sunt (şi când zic tinere, zic copii, mai exact 13 ani). Ceva foarte nou nu ar fi, triburi cu mame tinere mai sunt destule, dar felul în care se procedează e cu totul … ciudat. Taţii fetelor (obligatoriu aceştia) le construiesc aşa zisele „colibe ale iubirii”. Colibe în care fetele îşi duc viaţa socială, invită băieţi să stea de „vorbă” (pentru cei ce nu şi-au dat seama, sex), până ce găsesc unul care să le mulţumească. Acesta trebuie să fie în primul rând chipeş şi muncitor:

- Dacă este un băiat rău, nu-l invit!”

... spunea una din protagonistele documentarului şi a mai spus că îşi dă seama când un băiat se uită la filme porno (poate civilizaţia nu a ajuns la ei pe plan matern dar sigur a ajuns sub formă de facebook), devine agresiv şi îşi schimbă comportamentul. Am precizat mai sus că fetele au doar 13 ani?  Da, am zis! La un moment dat una dintre ele a spus ceva de genul:

- „Nu pot să cred că există şi băieţi care te obliga. Dacă fata nu vrea, atunci băiatului nu-i este permisă nici o mişcare”. 

... să înţeleg că i-au spus „mondenităţile” de astăzi şi reacţia ei la viol a fost cea de mai sus. Asta înseamnă că la ei datorită faptului că se practică sexul de la o vârstă fragedă … scade sau mai bine zis, aduce la zero rata violului? Interesant! Colibele astea ale dragostei au şi părţi negative … sarcinile, deşi sunt mereu aprovizionaţi cu prezervative de la fel şi fel de organizaţii neguvernamentale. Se spune că dacă o fată rămâne însărcinată sunt trei căi de a rezolva „problema”:

1. Dacă tatăl nu acceptă copilul, atunci aceasta mai are o şansă să cunoască un alt băiat şi să zică că-i al lui.
2. Recunoaşte că e copilul altuia şi se căsătoreşte cu cineva căruia nu-i pasă şi îl creşte ca pe al lui.
3. Rămâne singură toată viaţa.

Aici nu diferă cu foarte mult de felul nostru de a ne rezolva problemele, însă la ei, această tradiţie este dată din generaţie în generaţie şi deşi femeile sunt cele cu putere de decizie, băieţii sunt foarte importanţi, fiind meniţi să ducă munca grea: lucrul la câmp, pe lângă casă, etc. Ţin minte că tatăl protagonistei a zis că ei fac aceste colibe, pentru a le da şansa să poată duce o viaţă liniştită. Dacă ar sta împreună, ele nu şi-ar putea programa aşa zisele sesiuni „schimb de păreri” iar ei, părinţii, nu s-ar putea odihni. Cu toate că noaptea, se întâmplă ce se întâmplă, o altă parte din tradiţie spune aşa:

- „Cei doi tineri nu au voie să fie văzuţi împreună în timpul zilei decât după logodna!”

... (S)expertele care făceau documentarul, ziceau că odată cu aceste experienţe sexuale, fetele devin mai bune în a-şi lua propriile decizii, devenind stăpâne pe ele.

În comparaţie cu ele, s-a făcut un studiu şi asupra fetelor din Sidney, Australia. Le luau interviu şi susţineau că părinţii nu au suficientă încredere în ele pentru a le lăsa să-şi înceapă viaţa sexuală, deşi ele ştiu că pot şi sunt pregătite. Tot în acest reportaj, i-au luat interviu unei fete de 13 ani care a rămas gravidă şi care nu a vrut să scape de copil. Părinţii ei nu au fost de acord, părinţii lui (mama mai exact) a acceptat, mamă devenind şi ea la numai vârsta de 16 ani. Deşi cei doi copii erau încântaţi de copil, se vedea pe faţa lor părerea de rău pentru ce aveau să piardă. Mai aveau 3 săptămâni în care se puteau bucura de aşa zisa „copilărie”.

Acum, părerea mea … poate nu contează (şi ştiu sigur că nu contează), dar eu cred aşa: cel mai bine şi cel mai sănătos pentru o familie, ar fi ca părinţii să-şi înveţe copii să se abţină până la majorat. După majorat n-au decât să facă ce vor, mai bine rămân fetele gravide la 18 ani decât la 13, bine că … de sperat, speri mereu să le vină mintea la cap şi să înţeleagă că e bine să-ţi trăieşti viaţa aşa cum ţi-e dat de sus, te bucuri de fiecare etapă: copilărie, adolescenţă, tinereţe, maturitate etc.

Ps: ca o notă comică vis-a-vis de posturile enumerate ceva mai sus:


Sediul oficial Discovery

25 Responses to “Colibele iubirii”

  1. Cat de frumos suna "colibele iubirii' si ce mizerie ascund. Este mult, mult prea devreme pentru o fetita sa isi inceapa viata sexuala la 13 ani, chiar daca ei i se pare ca este pregatita.
    Totusi, acolo este alta cultura, alta mentalitate si poate si corpul lor este pregatit mai devreme.

    RăspundețiȘtergere
  2. In ziua de azi fetele nu mai sunt virgine la 15 ani :) stiu mult mai multe ca noi :)) zi faina :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Vienela: asa este, sunt niste mizerii si poate psihic sunt pregatite dar fizic ... nu cred. Cel putin, cele din tribul Kreung, nu aratau fizic asa dezvoltate, erau tipul de fete minione.

    Mutulica: cum era bancul ala? Dracula in trecut se hranea cu virgine ... in sec. 21, Dracula moare de foame. :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa e ... :)) daca asta sunt timpurile ... nu ai ce sa le faci :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Timpurile ... ehe, daca ar fi timpurile, ar fi ceva. Vina a fost, este si va fi a celor ce gandesc mult si prost. La urma urmei, la ei aceasta traditie tine de generatii intregi, deci ... :D s-a gasit el in trecut vreun istet de asta cu chef de nefacute si a conturat istoria dupa "Prostimea Lui"! :))))

    RăspundețiȘtergere
  6. Ti-ai schimbat tema .... sa fie cu noroc :))

    RăspundețiȘtergere
  7. :))))) da, poi ... am pe cineva care ma bazaie mereu, ba ca nu vede scrisul, ba ca-l dor ochii, ba ca o sa cumpere ochelari, ba ca nu stiu eu ce nu-i mai convine (nu dau nume, ca dupa iar se leaga de mine :))) m-am saturat de morala) ... asa ca, am schimbat!
    Multumesc! (daca nu-i cu bine, o schimb iar si iar si iar) :)))

    RăspundețiȘtergere
  8. :)) Stai, ca tot nu este bine. :))
    Tema asta este urata cu spume si scrisul tot nu se vede. Trebuie sa fie macar cat cel de pe blogul meu. :)) Macar daca schimbai cu o tema mai frumoasa... imi cautam lupa. Daca vrei sa lasi puricii astia in loc de litere, adu tema aia inapoi, ca era misto. :))

    RăspundețiȘtergere
  9. :)))))) da se vede asa ca e inclinat, ia sa-l indrept :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Orice i-ai face pentru mine e bine ... nu sunt pretentios in domeniul asta :)) :D

    RăspundețiȘtergere
  11. E mai bine putin, dar tot trebuie sa imi cumperi ochelari, dupa inca vreo 5-6 articole. Nu cred a rezist mai mult. :))

    RăspundețiȘtergere
  12. :))))) multumesc mutulica.
    Vienela: e destul de mare? :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Dupa ochiul meu cel stang e OKKKKK DE MARE :))))))))) nush cum se vede de la Vienelaa :)) :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Haoleo, mancati-as ochii matale verzi, da frumos l-ai mai facut! :))
    Da, pui mic, acum reusesc sa vad si eu fara sa imi iasa ochii din cap. :)) Saru-mana. :-P

    RăspundețiȘtergere
  15. :)))))) si cel drept ce spune? :)))))))

    RăspundețiȘtergere
  16. Cel drept nu poate sa maraie la cel stang ca iese cu scantei .... in concluzie si cel drept spune : E OKKKKKKKKKKKKKK !!!!!! :))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc si cu placinte! :"> :)))
    Ia sa ma duc eu sa caut gadgetul ala cu sondaj, sa supun la vot. Ramane asta sau o pun pe aia veche? :)))

    RăspundețiȘtergere
  18. Iti spun eu. Pune-o pe cea veche cu scrisul cat asta de mare, dar cauta sa nu folosesti culori stridente, care obosesc ochii. :-P Iti dai seama prin ce trece baiatul meu in fiecare zi? :))

    RăspundețiȘtergere
  19. Poi asta e problema. Asta noua imi permite sa fac modificari. Cea veche nu-mi permite. Daca o pun pe cea veche, vine all-inclusive :)))) scris mic, fundal negru, culoare la scris asa cum era.
    La asta noua, mai pot schimba un font, mai pot schimba o culoare ... e putin mai flexibila. Am cautat de-a teme si azi de mi s-au inrosit ochii :))) si nu gasesc nimic care sa ma multumeasca, sa va placa si voua si sa nu ceara schimbari, iar daca o face ... sa ma si lase sa schimb :)))

    RăspundețiȘtergere
  20. Offf. Nici e blog nu putem avea si sufletul in rai si ... :))
    Parca dimineata nu m-am chinuit chiar asa rau sa inteleg scrisul. Nu stiu, la urma urmelor este blogul tau si alegerea iti apartine. Dar acum blogul tau seamana cu cel vechi pe care l-am avut. :)) http://vienela.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  21. As avea eu o continuare la aia cu sufletul. :)))
    Deocamdata las asa, ca ma doare capul. Am sa maresc scrisul in postari si daca nu va merge, schimb pe vechea tema.

    RăspundețiȘtergere
  22. O tampenie! Mai trebuie sa adaug ceva sau am spus deja tot?:)) Mi se pare absrurd ca la 13 ani sa ti'o tragi cu toti pana gasesti unu sa te satisfaca si dupa daca e chipes si muncitor il iei de sot...

    RăspundețiȘtergere
  23. In Olanda exista un partid (politc, cum altfel?) care lupta pentru... drepturile pedofililor! In mintea lor "daca dragostea e mare... varsta nu mai conteaza" Ei insista ca a face sex cu un copil (care are de la 12 ani (sau 13?)in sus) e ok... pentru ca e in "gena umana", ca asa faceau si romanii si asa fac multi altii chiar si in mileniul trei. Militeaza (intre altele, cam in aceeasi nota) pentru micsorarea varstei de la care e legal ca un adult sa faca sex cu un copil.
    Ma gandesc ca astfel de documentare le dau... apa la moara - sau documentarele sunt cautate pentru a inocula ideea generala ca e firesc sa fie asa?! Parerea mea (desi nu mi-a cerut-o cineva :) ): nu stiu cat e de sanatos (din mai multe puncte de vedere) Poate gresesc..., poate sunt ingusta la minte...
    Oricum, nu e vrajeala ce scriu aici despre acel partid - informatia poate fi gasita si cu Google (cred, cel putin).
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  24. Pe bune de nu, incepi sa te sperii cand vezi cum se transforma lumea. Te cred ca exista astfel de partide, partide conduse de oameni viciosi ... nici nu vreau sa ma gandesc. Pe mine lucrurile astea ma ingrozesc, sincer va zic.
    Si tie numai de bine, Kundalini!

    Ps: multumesc ca ai trecut pe aici.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.