Superstiţii

vineri, 10 august 2012 · Posted in

De când eram mică peste tot în jurul meu am auzit de fel şi fel de superstiţii pe care le ştiţi şi voi cu siguranţă. Am avut momente când eram aproape să pic şi eu în această capcană, dar zi de zi mi s-a demonstrat prin diferite situaţii ca nu sunt reale aceste superstiţii. Lucrul care era să mă facă să cad în acest cerc vicios a fost o oglindă spartă, moment în care s-au declanşat reacţiile în lanţ, oglinda spartă = mulţi, mulţi ani de ghinion. Pentru început m-am panicat puţin, perioadă în care m-am şi îmbolnăvit (absolut explicabil), normal, prima reacţie a fost cea de a da vina pe cei "n" ani de ghinion. Dar ... dacă ar fi să mă iau după asta, ar fi trebuit să am ghinion în orice şi nu a fost aşa. Era şi într-o perioadă cu ceva examene (capacitatea) şi gândul meu era numai la asta. După primul examen văzând că totul merge ca la carte deja au început să apară îndoielile. Apoi, din pură curiozitate, am început să probez tot felul de "superstiţii" şi ghiciţi ce ... nu şi-au făcut efectul. 

Noroc prea mult n-am avut de felul meu, drept dovadă nu câştig niciodată la jocuri de noroc, însă nu pot spune că-mi merge prost. Totul se petrece într-un mod cât se poate de normal. Până şi în ziua de astăzi eu ies din casă cu stângul. Câtă vreme nu crezi în ele nu se împlinesc sigur, când eşti stresat de ceva sigur nu o să-ţi meargă bine şi asta este dovedit ştiinţific, de exemplu, atunci când îţi zici: 

- "Să nu cad, să nu cad, să nu cad!" 

... mai degrabă ai toate şansele să pici, aşa şi cu superstiţiile. Eu una am încercat destule, printre care: trecutul pe sub scară, pisici negre trecute prin faţa mea, oglinda, numărul 13, sare şi piper pe masă, seminţe de ardei pe jos, mâncărimi în mâna dreaptă/stângă, obraji care ard, unghii, dureri de cap, ochi care se zbat, mâncărimi în talpă, în ureche, îmbrăcatul pe dos, etc. Să nu uit de cea mai stupidă care sună aşa:

- "Dacă nu mănânci tot din farfurie o să ai un soţ urât." 

...asta tot timpul m-a amuzat.  Ştiţi vorba aia "norocul ţi-l mai faci şi cu mâna ta"? ei bine ... adevărat. 

Dacă tot critic măcar să recunosc, am şi eu o brăţară roşie la mână şi o cruciuliţă la gât tot timpul şi poate cine mă vede zice că sunt talismanele mele ocrotitoare. O cruciuliţă pentru mine întotdeauna va fi o protecţie, nu mint, însă motivul pentru care o mai port este că mi-a fost dăruită de tatăl meu şi e ca şi cum l-aş avea pe el mai aproape. S-a întâmplat să le uit şi eu acasă şi nu s-a întâmplat nimic. Sunt persoane care poartă la ele talismane să nu se lege de ei ghinionul, aşa ca un ... "safety blanket".

20 Responses to “Superstiţii”

  1. N-am superstitii.
    Dar cate-un obiect bijuterie sau articol de imbracaminte care functioneaza ca port-bonheur mai am si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci n-ai mancat tot din farfurie! :D
    Si cu mana cum ai facut norocul? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Superstitii! :)
    Prea multi oameni superstitiosi exista si - culmea! - multi afirma ca au credinta in Dumnezeu dar sunt in stare sa ocoleasca un cartier doar pentru ca o pisica neagra le-a taiat calea! Asa a facut un vecin al meu - care (in teorie) este un om credincios (mda, corect: crede - si - in superstitii). Altii iau sare in buzunar cand ies din casa, sa aiba succes in toate cele pe care le au de facut! Daca nu au buzunar o vor pune in... geanta? Nu mi-a dat prin minte sa intreb, cand am vazut gestul...
    Eh, fiecare cu ale lui - daca ei se simt "sustinuti" si reusesc sa isi indeplineasca dorintele... Cumplite, insa, sunt alte superstitii - cele care dauneaza - sau ar putea dauna - celor care intra "in sfera lor de interes"...

    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Parerea mea despre superstitii o stii deja, toate mi se par o prostie si atata timp cat nu sunt dovedite stiintific, eu nu cred in ele.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Elly Weiss: asta spuneam si eu, un talisman ceva, nu stiu ... o bratara, e altceva, da` nu un km de talismane :)))

    @Radu: nici macar nu am sot, da`poi urat! :)))) ... cu mana? Simplu :D m-am dus la magazin si am cumparat o bere :D ...NOROC!

    @Kundalini: daaaa :))) astia cu pisica is cei mai comici. Stiu si eu pe cineva care nu s-a mai dus la intalnire ca o pisica a trecut prin fata ei :D si nu avea pe unde prin alta parte sa mearga :)))))))

    @Vienela: Stiu! :D

    RăspundețiȘtergere
  6. "Dacă nu mănânci tot din farfurie o să ai un soţ urât."

    ...asta tot timpul m-a amuzat. Ştiţi vorba aia "norocul ţi-l mai faci şi cu mâna ta"? ei bine ... adevărat. "
    A ajutat chestia aia cu berea??? Ca am un magazin aproape! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce? Trebuia sa fiu maritata sa pot spune in stanga si`n dreapta ca nu-i adevarata? :))) ... ok, uite! Stiu fete care nu au mancat si care nici acum nu mananca tot din farfurie si sunt casatorite cu barbati frumosi :D

    Pe mine m-a ajutat :D ... m-am dus la magazin sa cumpar bere si m-am intalnit cu cineva, un prieten mai vechi, l-am invitat la un pahar de bere si de acolo am strans o gasca de nebuni si am ajuns la munte :))) ... deci cred ca a fost un noroc ... avand in vedere ca nu ne-am mai vazut de ceva ani buni. :D [nu te gandi la jocuri de noroc, am zis ca nu le am cu asa ceva :D]

    RăspundețiȘtergere
  8. In copilarie am avut superstitia cu pisica neagra care a tinut numai pana in clasa a cincea, am si o postare dedicata unei pisici negre. :)) In prezent n-am niciuna.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa inteleg ca-ti plac pisicile, in special alea negre :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Mie imi plac pisicile negre,
    mai ales cele cu un ochi verde si cu unul albastru . :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu sunt foarte superstitios. Nu ma intorc niciodata din drum pentru ca am impresia ca o sa-mi mearga rau in ziua aia. Sau fac trei pasi inapoi cand imi trece o pisica neagra prin fata. Si sunt mai multe chestii de care nu pot sa scap, mai multe superstitii...

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu nu am inteles niciodata chestiile astea, nu pot sa cred in asa ceva ti se intampla ceva rau si daca nu iti apare pisica in cale sau ca nu te intorci din drum ... chestii abureli :))

    P.s : Eu am un motanel ...daca vrei sa faci cunostinta cu el sa imi zici si postez ceva in legatura cu el si niste poze :)) seara faina :P

    RăspundețiȘtergere
  13. :)) N'am treaba cu chestiile astea si iti impartasesc opinia pe deplin...sunt doar niste aberatii pornite de la radio sant si duse mai departe tot prin radiosant sau la poarta/scara blocului (pentru babele...pardon..doamnele onorabile in varsta care se plictisesc si au ramas fara barfe). Totul tine de subconstient asa cum ai spus si tu

    RăspundețiȘtergere
  14. @Radu: exista pisici cu un ochi verde si unul albastru? :))) ... eu stiam de un barbat asa, dar era intr-un film :D

    @CostinC: nu e bine sa crezi in superstitii, pe bune ca nu-s adevarate. Iti pierzi timpul de pomana cu atatea "leacuri" :))))

    @Mutulica: ia posteaza tu ceva cu Musiu`Motanel :))) (as fi zis "fa-mi cunostinta cu el", dar stii .. eu sunt asa mai "nu pe treaba mea" si ma gandesc aiurea :))))) .. am avut profesor bun).

    @Zdwuby: poi cand se sta la poarta la barfa, despre ce se poate barfi :))))? Daca se vorbeste despre vecinu care a injughiat vecina si intamplator era o pisica pe acolo, pe cine se arunca vina? Doar nu pe vecinu :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Am sa postez tinerico :)) stai relax :D:))trbuie sa ma gandesc la ceva bun-bun :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Ti-am mai zis eu tie: "am ceva bun, am ceva, am ceva bun bun" :)) ... melodia Paulei Seling cu Fodor. :D

    RăspundețiȘtergere
  17. evrika , de aia sunt eu asa ghinionista , ca am spart oglinda !:))

    RăspundețiȘtergere
  18. :)))) ti-as zice ca nu-i de la aia dar nu vreau dupa sa-ti faci alte idei :D

    RăspundețiȘtergere
  19. ma gandesc ca daca ne-am lua dupa toate superstitiile am deveni roboti. oglinda sparta, piciorul stang, piciorul drept.. pe bune? -_*

    RăspundețiȘtergere
  20. iaca sunt oameni care tin la toate superstitiile :D

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.